HTML

Fiat Punto 55 sx TEAM

Első autóm, s közös élményeink története, a főszerepben egy citromsárga Fiat Punto 55 sx. :)

Kilométer óra állása

207.500 km, ebből nálam futott: 65.831 km. Utolsó frissítés: 2012.08.19.

Dobj egy lájkot Rigóra!

Térkép


Itt jártunk Rigóval nagyobb térképen való megjelenítése

Utolsó kommentek

Impresszum

Fél méternél is nagyobb volt a legnagyobb rohadás

2013.05.21. 10:41 HeMK

Gyorsjelentés az autó jelenlegi állapotáról: Attila foltozza a lyukakat, pénteken talán műszaki is jöhet. Még mindig tocsog az autó a fagyállóban. De talán hamarosan kész lesz...

2 komment

Címkék: autó javítás fiat szerelő punto lakatolás

Lyukasra marta Rigót a fagyálló

2013.05.14. 23:39 HeMK

lyukasrigo_lead.jpgÁprilis 19-e óta nincs nálam Rigó. Ez lassan egy hónapot jelent. Hiányzik. De mért is dekkol a gép a szerelőmnél? Mert lejárt a műszaki. S nem, nem az adminisztráció tart eddig. Számos probléma van most a kis sárgával, és minél   jobban a dolgok mögé (vagy jelen esetben alá) nézünk, annál több és több problémához lyukadunk ki. Az igazság az, hogy csúnyán rohad az autó alja. Videó, képek, sztori alább.

Szólj hozzá!

Címkék: autó radiátor fiat szerelő kiemelt hibalista punto fagyálló karosszérialakatos

Ismét bezúztam az autó orrát

2013.03.09. 21:51 HeMK

rigoorraujratorott3.jpgHosszú hallgatás után újra itt vagyok, nem túl örömteli történettel. Egyébként voltak jópofa kalandok az elmúlt, szótlan hónapokban is, a legjobb az volt, ahogy Délvidéken sikerült begázolni egy kukoricásba Rigóval. De ma sokkal súlyosabb dolog történt: elütöttem ugyanis egy kutyát.

1 komment

Címkék: kutya autó baleset fiat punto összetörtrigó

Kuplungpara megoldva

2012.11.12. 01:29 HeMK

puntolead.jpgPéntek délelőtt, fél 12 körül jár az idő, csörög a telefon. Újdonsült szerelőm hív, elkészült az autó! Öröm és boldogság. Randit beszélünk meg negyed 1-re a Bécsi körútra (Szeged). Összekapom magam, indulok az Aradi térre, hogy kifosszam kivegyem a pénzem az OTP bank automatájából. Már épp belépnék a pénzintézet ajtaján, amikor a látóterem jobb sarkában megjelenik egy citromsárga Punto orra. Na ne, ilyen nincs - mosolyodok el.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó autó fiat szerelő punto kuplung Szeged

Beszakadt a kuplung

2012.11.08. 22:32 HeMK

Találkoztam az olasz autós szakival, az autó Szeged-Szőregen tölti az éjszakát, de egy másik mester udvarában, szétkapva. Várja, hogy reggel nyolc óra legyen, és megérkezzen a kuplung szett. Részletek alább. (A fotó természetesen csak illusztráció! A kép archív, a márciusi baleset után készült, amikor elvontatták az autót a szerelőhöz.)

Szólj hozzá!

Címkék: autó fiat szerelő punto kuplung meghibásodás Szeged

Füstölt Rigó

2012.11.07. 21:09 HeMK

fustlead.jpgKedden délutánra nyúlik vissza a történet, amikor is egy rövidke városi kanyar végén furcsa hangot kezdett kiadni az autó, ami párosult egy magasabb alapjárati fordulattal. Letámasztottam a kocsit a Bécsi körúton (Szeged), majd miután siettem, el is hessegettem a gondolatot, hogy komolyabb baj lehet. Kár volt.

Szólj hozzá!

Címkék: videó autó fiat szerelő füst punto meghibásodás Szeged

Ilyen a Puntós összetartás: egy izzócsere története

2012.10.31. 23:57 HeMK

20121031_izzocsere_szeged_6.jpgCiki, de jó - így tudnám összefoglalni azt a sztorit, ami alább következik. Először vissza kell repülnünk az időben ahhoz a történethez, amikor augusztusba lerobbantam Kerekdombon (szívemben továbbra is Átokdomb). Sajnálatos módon itt bezúztam a jobb hátsó lámpaburát, így azt bontóból cseréltem. Az átoperálás után pár nappal meghalt a féklámpa izzója. Halogattam a cserét, egészen addig, amíg néhány hete egy igazoltatás során a rendőrök felhívták a figyelmem a nem világító izzóra, én pedig ígértem, kicserélem. Az ügyet sürgette az is, hogy holnap ismét Erdély földjére lép Rigó mind a négy kereke, s nem akartam volna, hogy a határőrök reckírozzák a dolgot. Na meg, egyre többet van sötét, eső, köd, hó. Meg persze amúgy is, égjen minden féklámpa az autón, na. Ennyit a múltról meg az okokról.

Szólj hozzá!

Címkék: autó fiat izzó punto féklámpa izzócsere autó mosás Szeged

Száguldoztam, megbüntettek - fotóval

2012.10.26. 22:14 HeMK

Úgyis többen hiányolták, hogy rég írtam már a blogba, hát íme egy friss, ropogós sztori. Történt ugyanis, hogy kaptam a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságtól egy levelet. Itt már vakartam a fejemet, mivel tudtam, hogy Rigóval még csak nem is jártam Vas Megyében, továbbá azzal is tisztában voltam, hogy a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság intézi az egész ország területén elcsípett gyorshajtók ügyeit is. Félelmem megalapozott volt, október 11-ével én is beléptem a klubba.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó rendőrség fiat bírság traffipax kiskunfélegyháza punto

Így törik egy Puntó - videó

2012.08.31. 11:21 HeMK

A már több ízben taglalt szörnyű baleset után - melyben egy BMW hátulról nekiszaladt egy Puntónak, amely kigyulladt, és utasai bennégetek az autóban - álljon itt egy 1997-ben gyártott, háromajtós Fiat Puntó töréstesztje. Az évjárat és az ajtószám pontos egyezése miatt különösen szívfacsaró érzés, hogy törik szarrá darabjaira az autó.

A Puntó első szériája, megjelenésekor 2 csillagot ért el az Euro NCAP biztonsági besorolásán. Fontos megjegyezni, hogy a videón látható változatban (és Rigóban is) van vezetői oldali légzsák. Pedig 1997-et írtunk, amikor beletették. Tovább/alább videó.

2 komment

Címkék: videó autó fiat törésteszt punto

A Puntó esélytelen volt a BMW-vel szemben

2012.08.30. 18:05 HeMK

Egy elemzés erejéig kanyarodjunk vissza a múlt héti, az M3-mason történt balesethez, melyben egy BMW felöklelt egy Puntót, amely kiégett. A Fiat három utasa azonnal szénné égett, egyikük ugyan ki tudott menekülni az égő roncsból, de később belehat sérüléseibe. Alább szó szerinti átvételben következzék az Index elemzése. (A keretes írás mai hír, az elemzés régebbi.)

Szólj hozzá!

Címkék: autó fiat punto más puntója

Óriáskutya a hátsó ülésen

2012.08.29. 18:23 HeMK

matehafilead.jpgVillámbejegyzés következik. Bátyámnak és a sógornőmnek van egy tanyája, Tiszaalpáron. Párszor már említettem, hogy voltam náluk Rigóval. Tervben van egy poszt néhány Rigó és a tanya képpel, továbbá egy háttérkép is van, amit Máté&Judit alkotott. Szóval, a tanyának van számos lakója, (az egész projektről itt olvashattok részletesebben) köztük Hafina, az ír farkas ~70 kilós szuka királykisasszony. Maga az érinthetetlen. Mátéra persze már hallgat, így amikor fivérem befészkelődött Rigó hátsó ülésén, maga mellé szólította Hafkát, aki hezitálás nélkül huppant be az autóba. Jól körbe is nyalta Mátét. Végül utazni nem utazott velünk. Tovább/alább nagyméretű kép, kattintás után tovább nagyítható.

1 komment

Címkék: fotó kutya autó fiat tanya punto Máté tiszaalpár

Hárman bennégtek a Puntóban

2012.08.21. 14:59 HeMK

kiegettpunto3.jpgSúlyos és egyben tragikus baleset történt kedden hajnalban az M3-mas autópályán - tudósít a Heol.hu hírportál. Egy - az Index és a HVG szerint szlovák rendszámú - BMW-t vezető nő vélhetőleg elaludt a volánnál, majd hátulról belerohant egy Fiat Puntóba. Az olasz autó a szalagkorlátnak csapódott, kigyulladt, majd kiégett. Egy utas tudott csak kimenekülni a lángoló kocsiból,ő másodfokú égési sérüléseket szenvedett el, három társa benn égett a járműben. A három ember halálát okozó sofőr csak könnyebben sérült, vélhetőleg ittasan vezetett. A helyszínen nyolc kilométeres dugó alakult ki. (Az Index címlapja szerint húsz.)

Szólj hozzá!

Címkék: autó fiat punto más puntója

Fajidegen donor mentette meg Rigót

2012.08.19. 14:21 HeMK

kipufogojavitva.jpgCsütörtökön vett Dorka kipufogótartó bakot, pénteken Attila meghegesztette a kipufogót, egy Opelből emelte át a hiányzó csődarabot. Továbbá átnézte az autót, rohad az alja, na meg folyik az olaj a motorból - utóbbit hamarosan orvosoljuk majd. Részletek alább.

1 komment

Címkék: fotó autó olaj fiat szerelő kipufogó punto

A lámpa cserélve, a kipufogó javítható

2012.08.13. 21:06 HeMK

20120813_puntoblog-lead2.jpgJártam ma a tiszajenői Fiat bontóban, vettem burát, kaptam grátiszba vonószemtakaró lemezt, kerestem magamnak új szerelőt, aki már ki is cserélte a lámpatestet, a kipufogót leoperálta, vélhetőleg pénteken hegeszti, azt mondja, menthető. (Előzmények a tegnapi posztban.) Részletek alább.

2 komment

Címkék: fotó autó javítás fiat szerelő kipufogó punto bontó hátsó lámpa Tiszajenő

Utállak, Kerekdomb!

2012.08.13. 04:11 HeMK

utallakerekdomblead.jpgNem túlzás, (eddigi - nem vagyok optimista) életem egyik legszarabb napját sikerült tegnap éjjel magam mögött hagyni. Két nagyszínpadon játszódtak az események, az egyik - ami kétségtelenül súlyosabb, mint az autós történet - magánéleti szál, így ezzel nem fárasztanám a nyájas olvasóimat. De a Rigós rész se volt kutya: leszakadt a kipufogóm, és betört a jobb hátsó lámpaburám is - és nem is akárhogy. Mindez természetesen Kerekdombon. Részletek alább.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó autó fiat kipufogó kiemelt punto meghibásodás kerekdomb elakadálsjelző háromszög hátsó lámpa

Itt a bizonyíték: gyerekként is sárga autóra vágytam

2012.07.26. 13:54 HeMK

reginevjegy_sargakocsi2.jpgBár már én is elfelejtettem, de olybá tűnik, gyermekkori álmom volt egy citromsárga autó. Legalábbis erről tanúskodik az a ~8-10 éves koromban készült névjegykártya, amelyet Dorka nővérem fotózott le egykori osztályfőnökömnél, aki a Bibliájában (!sic) találta meg ezt a gyöngyszemet.

Köszi Dorka&Éva! (:

Szólj hozzá!

Címkék: autó szín olvasók küldték citromsárga

Ég veled, K&H!

2012.07.13. 02:28 HeMK

egveledkh.jpgEzzel a bejegyzéssel végleg búcsút intek egykori biztosítómnak. Ugyan volt már búcsú, hiszen májusban adtam fel a felmondási kérelmemet a K&H-nak, - bár újra olvasva az erről szóló bejegyzésemet, ez egyértelműen nem derült ki belőle, lol. Az elmúlt napokban pedig két levél jött az exbiztosítómtól előbb egy történeti áttekintés, majd másnap egy szűkszavú lezáró formalevél. Részletek, és a saját búcsúzásom videón alább.

Szólj hozzá!

Címkék: videó autó fiat kötelező biztosítás k&h punto

"Ilyen kéréssel még nem fordultak hozzánk" - Honnan jössz, Rigó? 1. rész (frissítve!)

2012.07.09. 16:53 HeMK

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy pontosan mikor és hol gyártották szeretett autómat, Rigót. Valószínűleg ez a "vágy" Bence bogarának "születési anyakönyvi kivonatának" láttán keletkezett, vagy erősödött meg bennem. Most a tettek mezejére léptem, és felkerestem a Fiat Magyarországot.

1 komment

Címkék: autó bogár fiat punto Olaszország honnan jössz Rigó

Két kólát és egy desztillált vizet, legyen szíves

2012.07.07. 17:38 HeMK

- Tessék, a két nagy kóla! Az Amerikai BBQ-ra és a McChiken-re még várni kell - motyogta az éjszakai műszakos mekis arc.
- Köszönjük - mondtam én, majd Janihoz fordulva így folytattam:
- Nézd, hogy kúszik fel a vízhőfok mutatója! Ajajj, és még alul is mér!
(Motor leállít.)

Szólj hozzá!

Címkék: videó autó mcdonalds kecskemét fiat meki tiszakécske punto hütővíz

Drogot csempésztek a Puntó tankjában

2012.07.06. 04:12 HeMK

drogospunto.jpgKérem, mindig jó, ha van egy napi hírekkel is foglalkozó újságíró a közeledben. Bence rendszeresen bombázza a postafiókomat olyan hírekkel, amiket az MTI már közzétett, de a hírportálok még órákat ülnek rajta - tudjátok hogy megy a szerkesztőségi élet, megbeszélések, kávézások, cigiszünet stb. de persze Laza cimborám mondaná azonnal, hogy a távirati iroda anyagait amúgy is át kell fogalmazni. Na, de nagyon eltértem a témától, Bence küldött ma is egy szösszenetet, miszerint: Több mint öt kiló drogot csempésztek egy Punto II. tankjában. A "Más Puntója" rovat újabb gyöngyszeme.

Szólj hozzá!

Címkék: autó fiat punto más puntója

Majdnem kiégett az etetőanyag illatú, frissen mosott Rigó!

2012.07.02. 23:51 HeMK

puntolead.jpgEz ám az "eklektikus" cím. De ez passzol igazán a bejegyzéshez, mert ez kérem egy (kécskei) csalamádés poszt lesz: elmesélem, hogy hogy égett ki majdnem az autó (kis túlzás, bocs), beszámolok arról, hogy végre tiszta (volt egy fél napig) Rigóka, szó esik az új biztosítómról és arról is, miért van olyan szag a verdába, mintha mindig horgászni indulnék. Jó étvágyat!

1 komment

Címkék: fotó autó kecskemét fiat mol family guy kötelező biztosítás k&h punto illatosító madárszar autó mosás KÖBE

Elmélkedés a madárszaros motorháztető mellől

2012.06.26. 00:42 HeMK

rigo2ev_lead.jpgKét év. Korábban azt gondoltam, két év semmi. Mások ma is azt gondolják, nem több néhány hónapnál. Én mégis egyre inkább azt gondolom, hogy nagyon hosszú idő. Két év = 24 hónap = 730(+1) nap. Ennyi idő telt el, mióta kigurultam egy kecskeméti használtautó kereskedés kapuján Rigóval, 2010 júniusában. Napok óta elmélkedem, mi is történt velem-velünk két év leforgása alatt, na meg azon, mit is kellene ide írni az évforduló nyomán. Végül arra jutottam, két bejegyzés születik majd. Az első egy személyesebb, a másik egy racionálisabb.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó személyes autó évforduló fiat elmélkedés kiemelt agip punto 2év

Nem akarok zűrt a zsarukkal

2012.06.22. 04:26 HeMK

Magam sem tudom, mi az oka, de mostanában előszeretettel állítanak meg a rendőrök közúti ellenőrzés céljából. Mert oké, van az úgy, hogy az ember a szombat esti kocsmázás után  jóízűket körözget a körforgalomban és ez gyanús lesz a rend éber őreinek, az is rendben van, hogy ha kiégett az egyik izzóm, leint a járőr és figyelmeztet. Azt is megértem, hogy egy elhagyatott út mellett furcsán hat - főleg ha tele van az aszfalt krepp papírral és apró ágakkal - egy parkoló autó tele éppen beszállt emberekkel, még azt is helyesnek tartom, hogy szombat este nagy razziát tartanak a Tisza-part felé igyekvő autókat vizsgával - (külön vicces, hogy öt perccel az igazoltatás után volt szerencsénk látni ahogy két rendőrautó üldözött egy robogóst). Mert hogy ez mind megtörtént velem mióta Rigózom. A furcsa az egészben, hogy az utóbbi időben megszaporodtak az igazoltatások. Vajon miért?

2 komment

Címkék: szonda autó rendőrök fiat igazoltatás tiszakécske punto közúti ellenőrzés

Ha két sárga puntós találkozik...

2012.06.18. 23:08 HeMK

Jani barátommal szántottuk éppen a kécskei aszfaltot szombat délután, amikor - egyébként majdnem a márciusi baleset helyszínén - szembe jött egy sárga színű Fiat Punto II-es. Jani elmondása szerint félig kilógtam az ablakon és heves integetésbe kezdtem. A szemből érkező puntós tesó előbb zavartan mosolygott, majd szolidan visszaintett. Néhány perccel később a város egy másik pontján szintén találkoztunk - akkor ő intett visszafogottan elsőként, majd én viszonoztam köszöntését. Király volt. :)

Szólj hozzá!

Címkék: autó fiat tiszakécske punto puntó tesó

Videó: ilyen lett Rigó hangja a kasztrálás után

2012.06.14. 21:50 HeMK

Így ciripel Rigó azok után, hogy ~10-11 hónap elteltével eltávolították a kipufogóban elszabadult lemezeket. Nekem bejön. :)

2 komment